TINY HOUSES IN DEVENTER

Tiny Houses in Deventer

Recent was ik op bezoek bij de gemeente Deventer. In vervolg op het Bestuursakkoord 2018 – 2022 en de Woonvisie Deventer 2018 was ik benieuwd naar welke mogelijkheden er komen voor Tiny Houses in Deventer.

De gemeente Deventer is zeer geinteresseerd en gaat innovatieve woonconcepten stimuleren en faciliteren. Zoals: tiny houses, ‘erfdelen’, eigen bouw en aardehuizen. Hoe gaat zij dit doen? Door initiatiefnemers ruimte te geven. Er komt een wijk- en bewonersgerichte aanpak. Inwoners kunnen meedenken, heb je goede ideëen, toon dan je interesse. Als voorbeeld noemt zij het project in de gemeente Nijmegen: www.plantjevlag.nl

Waar komen er kavels?

Er komen kavels maar dat is op het moment van plaatsen van dit blog nog niet definitief. Reden is dat B&W hier nog over gaan beslissen.

Zelfregie

De gemeente wil inwoners de ruimte geven voor zelfregie. De kavelgrootte is divers, hierdoor is zelfbouw voor meerdere inkomensgroepen mogelijk. De gemeente wil graag dat je creatief bent en je niet laat belemmeren door wet- en regelgeving.

Kortom, wil je meer informatie over wat de mogelijkheden zijn in Deventer?

Ik kan voor jou het volgende doen:

  • je huis verkopen via Funda
  • op zoek gaan naar grond, waar wil je wonen?
  • de financiën bespreken (verkoopwaarde, overwaarde, hypotheek)
  • welk huis vindt je leuk en past bij jou?
  • Wanneer kan je het beste gaan ontspullen?