KLEIN WONEN OP HET WATER

TINY FLOATS

Recent ben ik op bezoek geweest bij Dieuwe Wierema van Tiny Floats in de jachthaven van Andijk. Dieuwe is stedenbouwkundige en is 2 jaar geleden begonnen met het ontwerpen van een klein huisje op het water. Mijn vriendin Jacky attendeerde mij op deze huisjes en ik vond ze er zo mooi uitzien dat ik dacht: deze wil ik wel eens van dichtbij bekijken. Het toeval wil dat haar dochter Tialna bij Dieuwe in de klas heeft gezeten. It’s a small world!

Toen ik arriveerde zag ik de Tiny Float gelijk al liggen in de haven. Hij springt eruit qua ontwerp en design, prachtig om te zien alleen al. Eerst dacht ik dat ik 1 van de steigers over moest lopen om er te komen. Maar later bleek dat hij helemaal aan de andere kant van de haven lag en dat ik om de haven heen moest lopen. Dus ging ik toch maar even naar de winkel om te informeren naar Dieuwe. De mevrouw van de winkel wist gelijk over wie ik het had. O, Dieuwe, die loop je net voorbij, kijk daar is hij.

Ontwerp

De Tiny Float is 13 m2 van binnen, wordt verhuurd en is zo populair dat de agenda continu volgeboekt is. Tussen 12 en 15 uur wordt hij schoongemaakt dus hadden wij tijd om hem te bekijken. De kleur zwart van het interieur is bewust gekozen. Het zorgt voor een bijzondere en exclusieve uitstraling en heeft nog een bijkomend voordeel, want zo kan je van buiten niet naar binnen kijken. Dat geeft extra privacy en met witte meubels ziet hij er best wel cool uit, vind ik.

Er is alles aanwezig wat je nodig hebt: een 2 persoons bed, een slaapbank, een tafel met 2 stoelen, een keukentje, een toilet en een douche. Dan is er nog een terras met twee ligstoelen en een tafeltje met 2 stoelen. En aan de zijkant (optie) is er een ligplaats voor je Zodiac.

Permanent verblijf of tweede woning

Toen we binnen zaten hoorde ik het geluid van de wind door de masten van de boten waaien. Een apart geluid wat varieert in hoogte. Nee, dat noemen wij niet apart, maar heel bijzonder!

Je kan deze Tiny Float als 2e woning kopen, maar ook als permanent verblijf. Dan heb je een permanente ligplaats met een huisnummer. De levertijd van de Tiny Floats is in beginsel 10 tot 12 weken. Binnen de bestaande ontwerpen is er een hoop aan te passen aan je eigen wens.

Er zijn vijftien verschillende Tiny Floats beschikbaar, verdeeldover vijf series. De Tiny One t/m Tiny Four series bevatten verschillende ontwerpen om in te verblijven, de Five serie bestaat uit een aantal Kantoor versies van de Tiny Float. De Tiny Floats zijn al beschikbaar vanaf €56.500,- excl. Btw en Transport.

Let wel, de Tiny Float is een boot en geen Tiny House.

 

De Tiny Float:

Is gebouwd op betonnen drijvers

Gemaakt van EPS (piepschuim) en met Polyurea  bespoten

De binnenmuren zijn van hout en ook bespoten met polyurea

Onderhoud: met de hogedrukspuit schoonmaken

Ligkosten zijn afhankelijk van de locatie.

 

Wil je een Tiny Float als permanent verblijf of als 2e woning?

Ik kan voor jou het volgende doen:

  • Je huis verkopen via Funda

De volgende zaken regelen:

  • Een ligplaats
  • De aansluiting met water en licht
  • Een contract maken voor de ligplaats
  • De verhuur
  • De verzekering
  • De vergunning met de gemeente