PAST EEN BANK IN EEN TINY HOUSE?

Tiny House rondleiding

Vrijdag 6 juli was ik op bezoek bij een fabrikant van Tiny Houses. Daar kreeg ik een rondleiding van Vera, interieurontwerpster. De afspraak stond eerst voor volgende week dinsdagmiddag gepland. Maar, omdat het huisje 2 maanden weggaat, kon het alleen nog maar op vrijdagmiddag. Gelukkig dat ze mij belde op donderdagmiddag om dit door te geven. Anders had ik 2 maanden moeten wachten!! Dus, snel de deelauto geregeld en ik ging vrijdagmiddag op pad.

 

Tiny House fabriek

Na een uurtje rijden kwam ik aan bij de fabriek. Daar is over nagedacht: een fabriek, aannemer en staalbouwer bij elkaar. Mooier kan je het niet hebben. Aangebeld en de deur werd open gedaan door Maarten. Jij komt voor Vera zeker. Hij ging me voor door de fabriekshal en gaf me uitleg over het ontstaan van de bouw van de Tiny Houses. Hier werden eerst deurpanelen gemaakt en ja, waarom zou je dat niet uitbreiden naar huisjes! Logisch toch?

Samen met Maarten liep ik door de fabriekshal. Hij liet me gelijk al 2 kleine huisjes zien waarvan 1 gebruikt wordt om te vergaderen. Deze hal lag vol met hout wat aangeleverd wordt uit Gabon in Afrika. Dit is na 3 tot 4 maanden verwerkt. Indrukwekkend. En toen arriveerden we op de binnenplaats waar het huisje staat. Vera was nog even in gesprek met een echtpaar die ook interesse hebben in het huisje. Tja, wie niet?

 

Past een bank in een Tiny House?

De rondleiding door Vera was super interessant. Ik had helemaal niet het idee dat ik in een huisje van 27m2 stond! Naar mijn gevoel was het veel groter. Dat komt natuurlijk door de slimme indeling. En wat nog leuker is: je kan het interieur helemaal zelf bepalen. Dus als jij een leuke keuken op het oog hebt, dan plaatsen zij die er in. Niet te groot natuurlijk he? Het moet wel tiny blijven.

Ik heb zelf ook maar even opgemeten of mijn bank er in past. Ik had mijn centimeter bij me en ja hoor, geen probleem. Vera zei dat er wel 2 banken in passen, dat vind ik helemaal mooi. Kan ik ook nog visite ontvangen.

 

Buitenkant Tiny House

De buitenkant is ook interessant. Aan de ene kant van het huisje heb je geen gordijnen nodig, want, voordat je gaat slapen doe je de luiken dicht. Ideaal tegen de hitte en niemand kan naar binnen kijken. Op het dak liggen zonnepanelen die het huisje voorzien van energie. Energieneutraal dus. De meterkast heeft ze me laten zien en het huisje kan aangesloten worden op water en riool.

 

Daarna liet Vera me ook nog het huisje zien wat op wielen geplaatst wordt. Die kan je dus achter je auto hangen en mee naar Portugal rijden, bij wijze van spreken. Ben je zelf van plan om een tiny house te gaan bouwen maar schiet het niet op? Oftewel, je hebt er eigenlijk geen tijd voor? Geen probleem. Hier wordt het voor je gebouwd en je kan zelf aangeven waar je de ramen en deuren wilt hebben, welk interieur je wilt. En, als je het leuk vindt dan kan je zelf het interieur erin bouwen. Kortom: u zegt, zij draaien.

 

Zo’n huisje waarin mijn 2 banken passen wil ik ook wel. Jij ook? Vul dan hieronder je gegevens in en dan neem ik contact met je op.

 

Bouwtermijn: 3 tot 4 maanden

Levensduur: 50 jaar

Onderhoud: alleen even de binnenkant van de kozijnen lakken als het nodig is.

Kosten: afhankelijk van je wensen.