AANKOOP

Aankoop woning

U heeft uw droomhuis gevonden en u wilt een huis gaan kopen. Natuurlijk wilt u hier niet te veel voor betalen en zo min mogelijk risico lopen. U heeft behoefte aan een degelijk advies voor uw aankoop van uw huis. Als full-service aankoopmakelaar verzorg ik het complete aankooptraject voor u.

aankoop

Meestal krijgt u te maken met de makelaar van de verkoper die de belangen van de verkoper behartigt. Neem bij een tweede bezichtiging mij mee als uw aankoopmakelaar want ik behartig uw belangen bij uw aankoop. Zo wijs ik u bijvoorbeeld op gebreken van het huis, ik beoordeel de vraagprijs, ik controleer belangrijke gegevens en bestemmingsplannen. Ik onderhandel en help u bij de afwikkeling.

Hypotheek

Wilt u snel kunnen handelen dan is het verstandig als u van te voren weet hoeveel u kunt betalen voor uw aankoop. Weet u dit nog niet, dan is een vrijblijvend adviesgesprek mogelijk in samenwerking met een hypotheekadviseur.

aankoop

Bezichtigingen

Als aankoopmakelaar ga ik met u mee naar de bezichtiging. Hierbij let ik op: de bouwkundige staat, achterstallig onderhoud, duurzaamheid van de woning, kadastraal onderzoek, financiële situatie VVE, bodemkwaliteit en bestemmingsplan.

Waarde advies

Als dit voor u de ideale woning is dan ga ik kijken naar de marktwaarde van het huis. Hoe is de vraagprijs vastgesteld en wat is de waarde in de huidige markt?

Onderhandelen

Vervolgens bespreek ik met u de onderhandelingsstrategie. Wanneer is de oplevering, wat zijn de ontbindende voorwaarden. Hierbij kunt u denken aan financiering met of zonder NHG en/of een bouwkundige keuring. Mijn streven is om het huis voor u aan te kopen voor de laagst mogelijke prijs en met de beste voorwaarden. Vanzelfsprekend hou ik u op de hoogte van de vorderingen. Wanneer er mondeling akkoord is over de koopsom, oplevering en voorwaarden begint de volgende fase.

Bouwkundige keuring

Als er een bouwkundige keuring nodig is dan wordt het huis door een gespecialiseerde bouwkundige beoordeeld. Deze maakt een rapport met de staat van het huis, inclusief foto’s en eventuele herstelkosten. Dit rapport is conform de NHG richtlijnen.

Taxatierapport

Ik adviseer u over een goede en onafhankelijke taxateur/makelaar die voor u een taxatierapport opmaakt wat nodig is voor uw hypotheek. Deze kosten betaalt u aan de taxateur.

aankoop

Koopovereenkomst

De verkopende partij maakt een schriftelijke koopovereenkomst op. De mondelinge afspraken worden schriftelijk vastgelegd. Van belang is dat deze afspraken zorgvuldig en op de juiste wijze worden vastgelegd. Daarom controleer ik de koopovereenkomst nauwkeurig en als het nodig is laat ik hem corrigeren. Voordat u gaat ondertekenen neem ik de koopovereenkomst zorgvuldig met u door.

Notaris

Ik ga met u mee naar de eindinspectie van de woning om de meterstanden te noteren. Maar ook om te kijken of het huis wordt verkocht zoals is afgesproken.

aankoop

Daarna gaan we naar de notaris voor de ondertekening van de akte van levering. Deze leveringsakte en de nota van afrekening controleer ik zorgvuldig van te voren. Bij de notaris is ook de verkopende partij aanwezig. Na uitleg van de notaris ondertekent u en de verkoper de akte. Dan ontvangt u de sleutels van uw nieuwe huis!

 

Wilt u een afspraak maken voor het kopen van een woning? Vul dan hieronder uw gegevens in en dan neem ik contact met u op.